logo

NYHETSBREV

2019-06-12
 
 

 
Du kan nu få Försvarsutbildaren digitalt

Tycker du att det är mera praktiskt att få Försvarsutbildaren digitalt än i pappersform?

Nu är detta möjligt. Enkelt är det också. Du loggar in på Mina sidor och gör valet under fliken Personuppgifter.

Det digitala alternativet är också miljövänligare och Försvarsutbildarna värnar om miljön.


Om krisen eller kriget kommer

Förra året skickade Myndigheten för samhällsskydd och beredskap broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” till alla svenska hushåll. I den så uppmanar man alla att öka sin egen kunskap samt förberedelserna att klara sig själv i minst 7 dagar vid en samhällsstörning. Under förra sommaren så brann det kraftigt på många ställen runt om i Sverige och myndigheterna bad om vår hjälp. Hundratals – eller tusentals av våra medlemmar hjälpte till vid bränderna.

Nu förbereder vi oss på att det kan bli behov av att hjälpa till i sommar igen. Förbunden som har civila avtal håller på och uppdaterar sina register ifall MSB eller någon annan myndighet ber om hjälp och från kansliets sida ser vi över hur vi ska kommunicera med förbunden. Samtidigt ser vi över hur vi på ett bättre sätt kan nå medlemmar som vill hjälpa till om det t ex blir stora bränder igen. Vi kommer att kommunicera direkt till dig som medlem via vårt IT-system om MSB ber om hjälp. Vi ber dig därför att kontrollera dina personliga uppgifter på Mina sidor.

Tillsammans kan vi bidra till ett tryggare samhälle.


Ny resehandbok

Under våren har vi tagit fram en ny resehandbok. Syftet med resehandboken är att åstadkomma ett mer klimatanpassat och kostnadsmedvetet resande i Försvarsutbildarnas verksamhet. Nu håller vi på att uppdatera de resebestämmelser som styr resor till och från kurser. De viktigaste delarna är att vi vill öka mängden resor med tåg och minska resandet med flyg och taxi.


Rekrytera en ny medlem

Just nu är vi 27 164 medlemmar i Försvarsutbildarna och vi har ökat antalet medlemmar med 586 personer sedan årsskiftet. Överstyrelsens mål är att vi ska bli 30 000 medlemmar så vi har en bit kvar till målet. Under sommaren hoppas jag att du hjälper till och rekryterar en ny medlem till ditt förbund/förening. Vi behöver fler ungdomar, fler som vill hjälpa till att öka kunskapen om vikten av att vara förberedd om det blir en kris eller ännu värre, fler som vill bli specialister i Hemvärnet, som vill hjälpa till i styrelsen eller bara vara en ”vanlig” medlem som vill lära sig mer om totalförsvaret genom att läsa vår tidning Försvarsutbildaren. Tillsammans kan vi nå målet 30 000 medlemmar redan i år.


Medlemsförmån

För dig som är medlem i Försvarsutbildarna erbjuder MILITÄRRABATT.se förmånliga rabatter på allt mellan kläder, kängor, taktiskt utrustning, klockor, linser, glasögon, resor och mycket mer.

Aktivera din personliga kod för att ta del av de förmånliga rabatterna genom att logga in på Mina sidor, www.forsvarsutbildarna.se/mina-sidor


Anmäl dig till höstens kurser

Om du inte fick plats eller hade du inte möjlighet att gå en kurs nu i sommar så finns det fortfarande möjlighet att söka till någon av våra utbildningar nu i höst.

Vi har bland annat platser kvar på följande kurser:

CBRN - civil fördjupningskurs
Kursen riktar sig till dig som har genomfört grundkursen och är i behov av en aktuell uppdatering för att fullfölja din uppgift som CBRN-specialist placerad vid civila myndigheter och organisationer.

Tylebäck kursgård, 4-6 oktober

Läs mer här

CBRN – civil friv grundkurs
Kursen syftar till att du ska erhålla grundläggande CBRN-kunskap i skydd mot stridsmedel (kemiska, biologiska, radiologiska eller nukleära stridsmedel) eller en olycka med giftiga kemikalier och förstå följderna av en sådan händelse.

Falsterbo kursgård, 8-10 november

Läs mer här

Fysiskt stridsvärde
Kursen syftar till att ge dig kunskaper om behovet av konditions- och styrketräning samt näringslära, i syfte att bibehålla stridsvärdet.

Göteborg, 13-15 september

Läs mer här

Försvarsmedicin - sjukvårdsgruppchef grundkurs
Kursen syftar till att ge dig kompetens att som gruppchef leda en sjukvårdsgrupp. Gruppchefens uppgift är att planera och leda insatser både under beredskapsuppdrag samt övningar.

Tylebäck kursgård, 25 juni – 4 juli
Tylebäck kursgård, 24 augusti – 2 september
Camp Ånn, 16-25 november

Läs mer här

Grundkurs krisberedskap
Utbildningen omfattar kunskap om svensk krisberedskap och den passar bland annat dig som har civila CBRN- eller kommunikatörsbefattning såväl som för dig som är FRG-ledare eller stabsassistent på en civil myndighet.

Tylebäck kursgård, 15-17 november

Läs mer här

Informatör - För din säkerhet!
Vill du utbilda dig till informatör och lära allmänheten mer om krisberedskap så ska du söka kursen. Du får ta del av innehållet och rutinerna för att genomföra föreläsningarna inom För din säkerhet!

Falsterbo kursgård, 13-15 september

Läs mer här

Informatör informationspåverkan - repetition/fortbildning
Kursen syftar till att ge dig en uppdatering av föreläsningsmaterial och nyheter inom området informationspåverkan. Under kursen går vi igenom planering och gemensamma förberedelser för kommande föreläsningar.

Falsterbo kursgård, 13-14 september

Läs mer här

Instruktörskurs - tillämpning ungdom
Kursen syftar till att ge dig en fortsatt utbildning för att erhålla kompetens som instruktör, främst inom ungdomsverksamheten.

Falsterbo kursgård, 25 oktober – 2 november

Läs mer här

Kriskommunikatörer basorganisation - fördjupningskurs
Kursen riktar sig till alla kommunikatörer som ingår i basorganisationen hos Criscom och den ger dig aktuell uppdatering för att fullfölja uppgiften som kommunikatör och omvärldsbevakare placerad vid civila myndigheter.

Tylebäck kursgård, 4-6 oktober

Läs mer här

Miljö och hälsa basorganisation – fördjupningskurs
Kursen riktar sig till dig med miljö- och hälsoskyddskompetens som ingår i basorganisationen hos Försvarsutbildarna Miljö och hälsa med placering vid länsstyrelsen som förstärkningsresurs.

Tylebäck kursgård, 4-6 oktober

Läs mer här

Totalförsvarsinformation – grundkurs
Detta är en helgkurs som syftar till att du ska få såna kunskaper om totalförsvarsinformation att du själv kan genomföra introduktion till nya medlemmar.

Stockholm, 6-8 september
Skönstavik, 15-17 november
Lycksele, 22-24 november

Läs mer här

Ungdomskurs - Military Camp
Under en intensiv vecka kommer du att få veta mer om samhällets försvar genom besök och information om olika förband inom Försvarsmakten samt Polismyndighet och Räddningstjänst. För den här kursen behövs inga förkunskaper.

Kvarn, 27 oktober – 1 november
Karlskrona, 27 oktober – 1 november
Härnösand, 27 oktober – 1 november

Läs mer här

Ungdomskurs - tema luftvärn
Veckan innehåller en hel del spännande moment som har koppling till luftvärnet och de system som finns och ska anskaffas. Veckan innehåller även intressanta studiebesök, idrott, prova på olika militära aktiviteter, yrkesinformation, information om utlandstjänstgöring.

Halmstad, 28 oktober – 1 november

Läs mer här

Ungdomsskola - höst
Ungdomsskolan innehåller flera olika utbildningar och aktiviteter beroende på vilken inriktning du väljer. Målet är att du ska få en givande och rolig samt utmanande vecka.

Falsterbo kursgård, 27 oktober – 2 november

Läs mer här

Uppbyggnaden av det nya totalförsvaret
Kursen syftar till att ge dig grundläggande kunskap om hur samhället nu bygger upp det nya totalsvaret och vilken roll Försvarsutbildarna kan komma att få.

Falsterbo kursgård, 5-6 oktober

Läs mer här

Verksamhetssäkerhet
Kursen syftar till att höja din kompetens och förståelse för vikten av ett aktivt och målmedvetet arbete med verksamhetssäkerhet och förebyggande åtgärder.

Karlskrona, 9-10 november
Strängnäs, 23-24 november

Läs mer här

 


Vi önskar er alla en trevlig sommar!

 


Forsvarsutbildarna.se | Kontakta oss

Följ oss på sociala medier