Datum och plats

DATUM

2024-04-11 kl: 20:00 - 21:00

ANMÄLAN SENAST

2024-04-07

ANTAL ANMÄLDA

151 (Max:350)

Frågor eller återbud:

Kontakt

Foto: Rysk soldat i Arktis

Arktis ur en säkerhetpolitisk synvinkel

Den militära övningsverksamheten i regionen ökar och då ökar även risken för missförstånd och felbedömningar. USA och Natoländer övar i Nordostpassagen, vilket utmanar Ryssland. Ryska marinstridskrafter uppträder allt längre väst- och sydväst i Nordostatlanten och utmanar därmed USA. I takt med att den Arktiska Oceanen öppnar sig för sjöfart och resursutvinning, kommer den militära aktiviteten och närvaron att öka ytterligare. Det berör även kustbevakningar, isbrytare och sjömätningsfartyg – som kan vara militärt, semi-militärt organiserade eller civilt organiserade – och lösa civila och militära uppgifter. 

Föreläsare: Lars Holmqvist, reservofficer och populär föreläsare på Försvarsutbildarnas kurser om totalförsvarsinformation.

 

Så här deltar du via Teams

Föreläsningen sker via plattformen Microsoft Teams och några dagar innan föreläsningen får du en mötesinbjudan via mejl till den e-postadress som du registrerade i samband med din anmälan. Om du av någon anledning inte kan delta är vi tacksamma om du meddelar oss via e-post, då kan vi erbjuda någon annan platsen.

Via länken i inbjudan ansluter du sedan till föreläsningen. Du behöver inte ha Teams installerat på din dator, surfplatta eller mobil, det går att delta via ett webbaserat gränssnitt, se information nedan.

Ansluta till ett möte utan ett Teams-konto

  1. Gå till mötesinbjudan och klicka på länken för att delta Microsoft Teams-möte.
  2. Då öppnas en webbsida där du ser två alternativ: ladda ner Windows-appen eller Anslut via din webbläsare.
  3. Ange ditt namn och välj ljud- och videoinställningar.
  4. När du är klar trycker du på Anslut nu.
  5. Då kommer du till möteslobbyn och administratören släpper in dig till föreläsningen.

 

 Genom att sätta kryss i rutan samtycker jag till att Försvarsutbildarna använder mina uppgifter i denna ansökan för att hantera mitt deltagande i detta event.

 

Dela det här: