Datum och plats

DATUM

2023-11-09 kl: 20:00 - 21:00

ANMÄLAN SENAST

2023-11-05

ANTAL ANMÄLDA

177 (Max:300)

Frågor eller återbud:

Kontakt

Foto: Försvarsmakten

Att möta informationspåverkan

De senaste åren har hot genom informationspåverkan blivit alltmer frekvent i vårt samhälle. Påverkanskampanjer genomförs i digitala kanaler och på sociala media där medborgare är målgruppen. Syftet kan vara att sprida desinformation och falska narrativ för att splittra och skapa misstro mellan samhällsgrupper och landets styre. Otillbörlig informationspåverkan från främmande makt är en fientlig handling och ett hot mot vår demokrati och vårt självständiga beslutsfattande.

På detta seminarium tittar vi på hur påverkan i digitala kanaler kan se ut, vad skillnaden är mellan legitim opinionspåverkan och desinformation i syfte att vilseleda. Vi går också igenom hur vi kan öka vår medvetenhet och motståndskraft mot påverkansaktiviteter.

Psyopsförbundet arbetar aktivt med att identifiera, förstå och möta informationspåverkan. En viktig uppgift är att sprida kunskap och skapa medvetenhet i samhället om informationspåverkan.

Föreläsare: Kommer från Psyopsförbundet. 

Så här deltar du via Teams

Föreläsningen sker via plattformen Microsoft Teams och några dagar innan föreläsningen får du en mötesinbjudan via mejl till den e-postadress som du registrerade i samband med din anmälan. Din anmälan är personlig. Om du av någon anledning inte kan delta är vi tacksamma om du meddelar oss via e-post, då kan vi erbjuda någon annan platsen.

Via länken i inbjudan ansluter du sedan till föreläsningen. Du behöver inte ha Teams installerat på din dator, surfplatta eller mobil, det går att delta via ett webbaserat gränssnitt, se information nedan.Genom att sätta kryss i rutan samtycker jag till att Försvarsutbildarna använder mina uppgifter i denna ansökan för att hantera mitt deltagande i detta event.

 

Dela det här: